chiru opcLuna trecută, în timpul unei conferinţe de presă a PMP Argeş, Ovidiu Chiru, comisar la OPC Argeş (pe atunci suspendat din funcţia publică, deoarece era candidat la Primăria Bascov) a făcut o afirmaţie foarte îndrăzneaţă, spunând că ar trebui închisă Piaţa Ceair, deoarece acolo sunt prea multe frigidere ce încălzesc spaţiile şi că drept urmare temperatura de acolo nu este una normală.

Am stat de vorbă legat de această declaraţia incendiară atât cu Violeta Nedelcu, comisar-şef al OPC Argeş, cât şi cu Ovidiu Chiru. Iar declaraţiile ce au urmat sunt cu adevărat spectaculoase.

„Domnul Chiru era suspendat în acea perioadă din funcţia publică, era campanie electorală atunci. Declaraţiile au fost făcute pe propria răspundere. Legat de afirmaţiile domnului Chiru, potrivit căruia temperatura acelor aparate din piaţă ar putea afecta siguranţa alimentară, dacă noi am constata acel lucru la un operator economic, acele produse ar trebui distruse. O problemă ar fi temperatura în condiţiile în care produsele ar fi depozitate direct în piaţă, fără să fie depozitate într-un mediu rece”, ne-a declarat Violeta Nedelcu.

Am vorbit şi cu Ovidiu Chiru, iar declaraţiile foarte curajoase ale acestuia vor stârni cu siguranţă multe reacţii în rândul autorităţilor publice din Piteşti şi bineînţeles în rândul numeroşilor clienţi şi comercianţi din Piaţa Ceair, cea mai mare din municipiu.

 

„Toate organele de control închid ochii la ce se întâmplă în Piaţa Ceair”

 

Iată ce spune Ovidiu Chiru: „Pe insula frigorifică unde sunt acele boxe sunt lăzi frigorifice şi frigidere. Iar căldura de la acele motoare prin care circulă agentul frigorific nu face altceva decât să verse căldură tot în interiorul pieţei. S-au făcut controale în Piaţa Ceair, dar fără rezultat. Eu am fost propus pentru şefia OPC Argeş, am dorit să fac nişte controale şi poate de aici mi se trage că nu am mai fost nominalizat ca şef la OPC. Ideea mea a fost să facem ordine odată pentru totdeauna în Piaţa Ceair. E multă mizerie acolo. Toate organele de control închid ochii la ce se întâmplă în Piaţa Ceair. Îmi asum ceea ce spun, să mă dea afară dacă vor... Însă cetăţenii trebuie să ştie ce se întâmplă în Piaţa Ceair. Sunt curios şi dacă există un scenariu în caz de incendiu în Piaţa Ceair, cum prevăd normele legale. Şi apropo de mizerie, piaţa din Wuhan unde a izbucnit COVID-19 era de zece ori mai curată decât Piaţa Ceair. O alternativă la acea insulă frigorifică ar fi să redea pieţei spaţiile din spate. În spaţiile din spate au fost nişte interese economice. Cei din Primăria Piteşti nu au căzut la pace cu acel operator economic să îi dea cota parte. ”

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.