chitoiuDupă cum se ştie, luna trecută, fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în care a fost implicat pe 26 decembrie 2019, după ce a intrat cu bolidul său pe contrasens, ucigând două persoane. Soţii Haralambie şi Elisabeta Pristavu, cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în accident, deţineau cel mai cunoscut magazin de stofe din Piteşti. O altă persoană a fost rănită atunci. Vă prezentăm detalii în premieră din rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.  

Deşi au fost persoane care au declarat că fostul ministru Daniel Chiţoiu ar fi vorbit la telefonul mobil în momentul producerii teribilului accident, martorii audiaţi nu au confirmat acest lucru.

Conform rechizitoriului, „inculpatul Chiţoiu Daniel, în timp ce conducea autoturismul Audi A5, deplasându-se din direcţia Râmnicu Vâlcea-Piteşti, pe raza comunei Cotmeana, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism Dacia Logan, accidentul soldându-se cu decesul a două persoane şi cu vătămarea corporală a unei femei aflate pe bancheta din spate”.

Persoana rănită din cauza lui Daniel Chiţoiu a avut nevoie de nu mai puţin de 250 de zile de îngrijiri medicale, viaţa sa fiind pusă în pericol. Atât rudele victimelor, cât şi cele ale femeii rănite, s-au constituit părţi civile şi vor cere daune morale, valoarea acestora nefiind încă stabilită.

Chemat la audieri  pe 9 ianuarie, Daniel Chiţoiu nu a vrut să dea vreo declaraţie procurorilor, acest lucru fiind consemnat şi în rechizitoriu.

Au fost şi acuze conform cărora internarea lui Chiţoiu la Spitalul Floreasca ar fi fost una de formă, însă procurorii au concluzionat că internarea a fost reală, plângerea în acest sens fiind clasată.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.