tudoriciTribunalul Argeş a dat vineri 31 iulie sentinţa în cazul celor doi fraţi bătăuşi de la Merişani care au au omorât în bătaie în iunie 2019, după un conflict în trafic, pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri din Curtea de Argeş. Unul dintre bătăuşi a fost achitat, în timp ce al doilea a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Leonard Tudorici a primit şase luni de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi 4 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acestuia i se va scădea din sentinţă perioada petrecută în arest preventiv, adică aproximativ un an şi o lună.

Judecătorii au decis să îl achite pe Mihai Adrian Tudoreci, fratele lui Leonard Tudorici, pentru complicitate la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, condamnându-l la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Adrian Tudoreci trebuie să muncească 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piteşti sau la Primăria Merişani.

Leonard Tudorici trebuie să plătească în total daune morale de 175.000 de euro rudelor omului de afaceri ucis.

Sentinţa poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din oraşul Curtea de Argeş ajuns în comă pe 24 iunie 2019 la Spitalul Judeţean Argeş după ce a fost bătut crunt ca urmare a unei şicanări în trafic, a murit pe patul de spital pe 1 iulie 2019, lăsând orfană o tânără de 18 ani.

Cătălin Plăiaşu mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW  au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi liniştească pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în faţă. Cătălin Plăiaşu a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral, intrând în comă şi murind după o săptămână.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.