soareLuni 29 iunie, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au luat mai multe decizii importante legat de sistemul de sănătate din judeţ în contextul pandemiei de COVID-19 şi a creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri. La Spitalul de la Mioveni este o situaţie foarte delicată deoarece mai multor medici şi asistente le expiră detaşarea în această săptămână, iar aceştia nu doresc să mai continue acolo. O secţiei ATI va fi înfiinţată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

„La Mioveni avem în acest moment problema detaşării personalului. Pe 30 iunie încetează detaşările pe Infecţioase şi pe 5 iulie pe ATI. Facem toate demersurile până atunci pentru a îi convinge pe medici să îşi continue detaşarea. Unii medici au trimis adrese prin care scriu foarte clar că nu mai doresc să continue detaşarea, având în vedere că sunt obosiţi, că nu şi-au luat concedii. Alţii doresc să îşi continue activitatea. Cel târziu pe 1 iulie vom avea o situaţie clară legat de ce se va întâmpla la Mioveni. Sperăm să putem continua acolo pe partea de Infecţioase. Problema este pe partea de ATI. Este problematic să găsim medici pe ATI care să lucreze acolo. Vom apela şi la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a ne ajuta cumva cu detaşări. Nu ne permitem să închidem nimic în acest moment, pentru că avem un număr destul de mare de cazuri care sunt în creştere. Secţia ATI de la Mioveni nu se închide deocamdată”, spune prefectul Emanuel Soare.

Legat de viitoarea secţie ATI de la Infecţioase, prefectul de Argeş precizează că în acest sens s-au purtat de mai mult timp discuţii: „La un moment dat am avut şi ideea de a face un spital modular acolo. Se vor crea acolo la Infecţioase 7-10 locuri pe ATI. În maximum trei zile se vor încheia lucrările acolo”.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro