potabilaLuna trecută, după o muncă de investigaţie ce a durat două luni şi după sute de adrese trimise DSP-urilor din toate judeţele, jurnaliştii de la Recorder (recorder.ro) au publicat o amplă anchetă intitulată „Harta apei contaminate din satele României: în peste 800 de localități curge apă nepotabilă fără ca oamenii să fie anunțați”. Conform datelor strânse de jurnalişti, Argeşul se numără printre judeţele cu cele mai multe localități unde apa ar fi nepotabilă. În total, în 67 de comune din judeţ s-au înregistrat depăşiri ale parametrilor importanţi la analiza apei.

În conferinţa de presă susţinută vineri 12 iunie, prefectul Emanuel Soare a vorbit despre problema apei potabile apărută într-un reportaj realizat de către jurnaliştii de la Recorder: „Am solicitat de urgenţă DSP Argeş să testeze apa din acele localităţi. Au termen până luni 15 iunie să prezinte un raport. Până acum avem rezultatele la jumătate dintre localităţile judeţului şi 99% dintre rezultate arată că apa este potabilă şi se încadrează în limite. Ceea ce ne dă speranţa că majoritatea problemelor prezentate au fost rezolvate. Rămânem deschişi dacă cetăţenii vor sesiza probleme cu apa în localităţile lor”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.