Bunicel.ro.jpgAfacerea Bunicel.ro a început cu Mihai Zaharia care are 28 de ani. A mers în Bucureşti la facultate în 2008, iar în primăvara anului trecut a decis să transforme livada casei în care a copilărit într-o afacere cu dulceţuri. 

Tânărul și logodnica sa, Alexandra Rapailă, au început afacerea în urmă cu trei ani, chiar cu livada din curtea casei unde Mihai Zaharia a copilărit. Livada are aproximativ 1.500 de metri pătrați și se află în orașul Costești. Mihai a început afacerea mai mult dintr-o joacă, obosit de metropola bucureșteană, cu toate că înainte nu îi plăcea la Costești, a decis să iasă din aglomerație și să facă ceva pe cont propriu. Totul a început cu un PFA și două ceaune. După ce a cules fructele din livadă, acesta le-a pus la fiert în două ceaune și așa a ieșit prima producție de dulceață Bunicel. Pentru a pune pe picioare mica afacere cei doi au investit aproximativ 5000 de euro. În 2013, când au început, tinerii au produs cinci sortimente de dulceață și două de magiun. În urmă cu un an Mihai Zaharia a participat la concursul "Fabricat în Țara lui Andrei" și a fost unul dintre cei zece câștigători, obținând 32.000 de euro. Premiul i-a ajutat să treacă la nivelul următor, să se dezvolte. În același timp a fost un premiu pe care au trebuit să și-l asume și să respecte întocmai rigorile acestuia. Rigori pe care tinerii le apreciază. Primul lucru a fost să deschidă un punct de lucru la Micești, deoarece aceasta este o zonă defavorizată din care Petrom extrage resurse. "Acolo am cumpărat niște combine frigorifice, pentru că avem o problemă. Fructele se fac, dar se duc foarte repede. Și atunci am cumpărat șase lăzi frigorifice pe care le-am pus în spațiul din Micești, spațiu închiriat, și acum putem să păstrăm fructele în condiții optime", a declarat Mihai Zaharia. Pe lângă acest depozit au angajat și două femei din mediul defavorizat, femei peste patruzeci de ani cu o situație dificilă. De asemenea și-au asumat să cumpere fructe de la producători foarte mici. Ideea lor e foarte simplă, vor să întoarcă premiul în comunitate și să-i ajute și pe ceilalți să crească. Desigur, ei pun calitatea pe primul loc și, așa cum e firesc, își doresc să devină rentabili. Practic, Bunicel.ro este o afacere socială, adică o mare parte din câștigul lor se întoarce în comunitate în zonele defavorizate. 

În momentul acesta tinerii nu reușesc să se autosusțină, dar sunt încrezători deoarece vânzările le cresc și au tot mai multe comenzi. De asemenea au reușit să facă și câteva contracte cu magazine mici din țară, magazine românești, pentru a-și prezenta produsul, dar și pentru a avea un venit constant. Nu își doresc neapărat să intre pe piața hypermaketurilor, pentru că acolo li se impune prețul și nici nu știu dacă ar avea succes într-o varietate largă de produse din afara țării. 

Pentru a încerca produsele Bunicel cel mai simplu este să accesați site-ul Bunicel.ro. Un borcan de dulceață costă în medie 12 lei, dar puteți beneficia și de oferte. Puteți alege dintre dulcețurile clasice, cele fără zahăr, dar și cele speciale: Dulceață de lapte cu ciocolată neagră, Gem de prune, struguri și anason stelat sau, mândria celor doi, Dulceața de nuci verzi. De asemenea, acest produs pare să fie și preferatul cumpărătorilor din părerile acestora exprimate pe site-ul Bunicel.ro. " Acoperim cam tot. Avem  produse și pentru diabetici cum avem și produse noi, dulcețuri din combinație de fructe", ne-a spus Mihai Zaharia.

Cu toată încrederea vă putem recomanda și noi, redactorii ,,Financiarpress.ro”, dulceața de ardei iute care este minunată în combinație cu friptura. 

Bunicel.ro este, momentan, o afacere mică care promite să crească. Calitatea este la standarde înalte și cei doi tineri luptă din greu să mențină acest lucru. Dacă piața românească le va permite, Bunicel.ro, cu siguranță, va ajunge unul dintre produsele de top din România.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.