Leordeni.jpg

 Vasile Şoloiu, un antreprenor din localitatea Leordeni, judeţul Argeş, a început în 2007 să „crească“ o afacere în agricultură, cu care a făcut afaceri de 120.000 de lei (puţin peste 25.000 de euro) în 2019.

„Businessul a fost fondat în 2007, după terminarea studiilor, ca o speranţă către un viitor mai bun. Afacerea o deţin împreună cu soţia. Investiţia a crescut treptat, în funcţie de suprafeţele cultivate. Resursele financiare au fost proprii, până la un anumit nivel, când a fost nevoie şi de împrumuturi bancare. Pentru o afacere de familie, rezultatele sunt satisfăcătoare în contextul actual al pieţei de desfacere“, spune Vasile Şoloiu.

Investiţiile au fost periodice, media ajungând la circa 10.000 de euro anual. Aşa a ajuns să deţină o suprafaţă de aproape opt hectare, pe care cultivă căpşuni, ardei gras, kapia şi gogoşar, dar şi vinete şi roşii. Un kilogram de ardei costă, în medie 4 lei, unul de vinete 3 lei, la fel ca unul de roşii, iar căpşunele ajung la 8 lei pe kilogram. Singurul punct de desfacere en-detail este Piaţa 16 Februarie, aflată în zona Bucureştii Noi din Capitală. Doar căpşunele sunt vândute şi angro, către proprietari de magazine, băcănii şi aprozare.

 

„Ne vindem produsele direct către clienţi. Întotdeauna, legumele şi fructele fac parte din consumul zilnic al clienţilor şi sunt indispensabile în orice situaţie“, mai spune Vasile Şoloiu.

În cazul în care expansiunea pe care o are în plan se va întâmpla cu paşi mici, el vrea să se concentreze pe creşterea numărului de clienţi şi vrea să ajungă în marile magazine. Extinderea presupune achiziţia mai multor terenuri, pentru a ajunge, în total, la zece hectare pe care să le exploateze agricol.

În gestionarea businessului său, antreprenorul nu are angajaţi permanenţi, însă în perioadele foarte aglomerate apelează la zilieri. De pildă, în perioada premergătoare culesului căpşunelor lucrează cu doar trei oameni, urmând ca în timpul culesului numărul lor să crească.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.