BibianaStanculov.jpg

Compania Sonimpex Topoloveni accesează fonduri europene în valoare de 1 milion de euro pentru promovarea Magiunului de Topoloveni alături de şofranul ecologic din Grecia, atât în România, cât şi în teritoriul elen, a declarat Bibiana Stanciulov, director general şi fondator al Sonimpex Topoloveni, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Ne asociem cu producătorii şofranului ecologic din Grecia, ceea ce mi se pare mai mult decât bine-venit. Este vorba de două branduri şi ele sunt întotdeauna împreună la târguri internaţionale. (...) Am ales România şi Grecia şi vom face promovare reciprocă a Magiunului şi şofranului. Proiectul se ridică la un milion de euro”, a explicat Bibiana Stanciulov, cea care a creat compania Sonimpex Topoloveni, cu afaceri de aproape 4,7 milioane lei în 2019.

Dincolo de proiectul de promovare finanţat din fonduri europene, compania vizează extinderea portofoliului către produse preparate din legume şi din carne.

„Am scos pe piaţă deja 4-5 produse noi. Ne vom axa pe produse care înseamnă mâncare de mâncat cu lingura sau furculiţa în farfurie, pentru că am realizat că doamnele nu mai au timpul necesar de pierdut în bucătărie. Îmi doresc să le creez timpul liber, oferindu-le produse care se pot mânca direct din farfurie. Am creat sarmalele, nu din carne, ci din ciuperci sau prune uscate, vom face zarzavatul de ciorbă şi avem şi zacuşte”, a declarat ea. 

Bibiana Stanciulov  a mai spus că plănuieşte o investiţie de câteva sute de mii de euro în 2021, în vederea achiziţionării utilajelor necesare pentru produsele din carne. Odată cu investiţia în noi utilaje, compania vrea să investească şi în achiziţionarea unei centrale ecologice, astfel încât vrea să-şi reducă amprenta de poluare şi să obţină pe cont propriu combustibilul necesar pentru activitate.

„M-ar interesa foarte tare o centrală ecologică. Pentru mine este facil de obţinut combustibilul necesar pentru că noi avem mulţi sâmburi de la fructe. Am avea nevoie de această centrală, iar ea costă circa 100.000-200.000 de euro. Va fi luată la pachet cu utilajele. Urmăresc nişte fonduri europene, dar în acest moment trebuie să finalizez IMM Invest, unde am depus o solicitare prin CEC Bank”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.