Frez.jpgIulia Dincă, absolventă de Arte, şi Alexandru Gheorghe, specialist în marketing, sunt doi tineri care au pus pe picioare o afacere menită să dea o tentă ceva mai roz comerțului piteștean și nu numai. Așa a apărut Frez, o afacere ce reproduce reţetele cel mai râvnite de oameni, dar care înseamnă şi o băcănie şi un wine & coffee bar în Piteşti. Conceptul, unic spunem noi, a însemnat și investiţii totale de jumătate de milion de euro în aproape cinci ani.

 

 O poveste cu întors, fără dus

 

Povestea celor doi tineri este ea însăși una aparte. Și-au făcut bagajele să plece în străinătate imediat după finalizarea studiilor, dar s-au răzgândit şi s-au întors în oraşul natal să construiască propriul business. Se întâmpla în 2014. „Îmborcănăm idei de proiecte, dezvoltăm locaţii, dezvoltăm parteneriate. Am listat în cadrul Frez sortimente de cafea prăjite local, în Piteşti, suntem şi în magazine Mega Image. Producem dulceţuri, dar la nivel de artă. Am produs şi 10.000 de borcane într-un an. Ne propunem să transformăm unele clişee în gustări. (...) Obiectivul este să avem 100.000 de borcane pe an“, a povestit Alexandru Gheorghe, co-fondator al Frez. „Avem o casă întreagă pe care am împărţit-o în trei: producţie, băcănie, wine & coffee bar. Frez este un stil de viaţă. Am deschis în Vinerea Mare băcănia, în pandemie, cu 1.000 de produse adunate din ţară, precum pâine, carne, produse din vânat, câteva produse din diferite colţuri ale Europei şi multe băuturi. Sunt şi branduri cunoscute, dar şi branduri mici, pe care greu le descoperi şi le pui laolaltă“, a explicat, la rândul său, Iulia Dincă. Tot ea a ales numele brandului, Frez fiind un cuvânt pe care îl ştia de când eram mică, pentru că bunica sa îl folosea pentru a descrie culoarea zmeurii, roz spre roşu.

 

Produse proaspete procurate exclusiv din Argeș

 

Acum există Frez House (pe Strada Crinului) şi Frez Funky Express (pe Strada Victoriei), locuri care au generat până anul trecut 20.000-30.000 de euro anual, iar anul acesta antreprenorii se aşteaptă la peste 250.000 de euro, după investiţiile în creşterea producţiei şi într-o băcănie. „Am tatonat idei de produse, producţie, preluare de produse din cafea, am făcut mult muştar, sosuri şi gustări din legume, punem pasiune, dar şi ştiinţă. (...) Facem gustări cu ciuperci sălbatice din pădure, porumbe crescute la liziera pădurii, cu gust astringent, sau jeleuri cu gin. Tot ce e proaspăt luăm strict din Argeş şi le şi procesăm în acea zi sau în următoarea“, spune Alexandru Gheorghe. Iulia Dincă şi Alexandru Gheorghe îşi propun ca în următorii ani să facă cunoscut  businessul Frez la nivel naţional şi să distribuie produsele în toată ţara

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.