oina-1.jpgInițiativa Argeșul Redescoperă Oina presupune promovarea jocului de oină, văzut ca sport, element de patrimoniu cultural imaterial și legătură între generații, la nivelul județului Argeș.

Conform unui document din Arhivele Naționale ale României în urma cu aproape 120 de ani în județul Argeș autoritățile erau preocupate de promovarea jocului sportiv de oină la nivel școlar prin organizarea unui concurs național programat a se desfășura la Câmpulung Muscel.

În fiecare an, în comuna Țițești, unde oina se joacă de peste 70 de ani, este organizat un eveniment memorialistic în amintirea celui care a fost una dintre figurile emblematice care a contribuit la răspândirea oinei în județul nostru, învățătorul Constantin Dumitrescu.

În prezent, putem afirma că oina se bucură de o etapă benefică în contextul susținerii autorităților și pe această cale aducem în atenția publicului faptul că, în anul 2024, proiectul intitulat "Centrul Țițești - nod local al rețelei Multisport" se află în etapa de implementare, fiind prima inițiativă de acest fel dedicată oinei.

Proiectul este cofinanțat de către Consiliul Județean Argeș în cadrul Programului Național ,,Sportul pentru toți". De asemenea, proiectul beneficiază și de o cofinanțare din partea Primăriei Țițești.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că oina este practicată și de către fete, iar un bun exemplu în acest sens este echipa de oină multiplă campioană națională CS Dacia Mioveni 2012.

Între 6 și 9 august 2024, la Muzeul Golești vom putea învăța cum să jucăm oina, alături de Victor Popa.
Programări la telefon 0248266364 între orele 900-1600 (luni-joi)

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.