gentea arenaM-au cuprins emoții în valuri joi 8 decembrie, când am intrat, cu o oră înainte de inaugurarea oficială, în Pitești Arena, cea mai nouă și modernă sală polivalentă din țara noastră. Pentru că am realizat, de la primii zeci de pași făcuți pe podeaua nou-nouță și apoi în tribune, ca Piteștiul are în sfârșit -nu mi-am putut cenzura un patriotism local - o sală polivalentă de nivel internațional. O sală ce poate găzdui fără probleme competiții majore și 4.100 de spectatori în tribune. O sală ce s-a deschis cu ocazia Campionatelor Naționale de Karate, la care participă aproape 500 de sportivi din toată România. Am avut emoții și în momentele în care am văzut concentrarea și determinarea mai multor mici karateka, în timp ce pe fundal se auzea atât de motivanta melodie ”Chariots of Fire” a lui Vangelis. Probabil cel mai bun fundal sonor pentru un asemenea muzical.

Și nu am avut doar eu emoții. Și primarul Cristian Gentea a avut emoții pozitive și constructive. Pentru că și-a dorit mult ca Pitești Arena să devină realitate și visul s-a împlinit după multe eforturi. Emoții au avut și și cei aproape 2.500 de oameni prezenți la inaugurare, de la oficiali și sportivi până la simpli spectatori. Apropo de oficiali, prezența a fost una la vârf și foarte onorantă și i-aș menționa aici în primul rând pe Attila Czeke – ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu – vicepreședintele Senatului, Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Carmen Tocală – președintele Federației Române de Baschet și Florentin Marinescu – președinte al Federației Române de Arte Marțiale.

 

 

Sportul are un viitor la Pitești

 

 

Pitești Arena are dotări la cel mai înalt nivel internațional, inclusiv tribune retractabile și sală de recuperare ca în Vest. Investiția totală s-a ridicat la 110 milioane lei, fiind asigurată prin Compania Națională de Investiții. Și, în afară de parcarea de 210 locuri, la începutul lui 2023 se va mai construi o parcare subterană foarte aproape de noua sală polivalentă, mai precis sub Piața Prundu, cu o capacitate de 500 de locuri.

Și, după cum bine spunea același primar Cristian Gentea, deschiderea Pitești Arena ”e doar un început”. Un început fericit al unei serii de investiții spectaculoase în baze sportive. Pentru că în ianuarie 2023 se va deschide Bazinul Olimpic Pitești și în toamna anului viitor vor începe lucrările la viitorul Stadion ”Nicolae Dobrin”. ”Vă promit că vom investi în centrul de copii și juniori al FC Argeș și în viitoarea academie de tenis de la Pitești”, a mai precizat primarul Cristian Gentea. Încă un motiv bun și palpabil că sportul are un viitor frumos la Pitești. Un viitor ce a început deja de joi 8 decembrie.

8-decembrie-Taiere-panglica-Pitesti-Arena-foto-Denis-Grigorescu.jpg

 

karate

 

polivalenta

 

karate pitesti

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.