dobrinLa 15 ani de la decesul său, marele fotbalist argeșean Nicolae Dobrin continuă să fie omagiat constant de publicații importante din Europa. Iar în această săptămână, ziarul spaniol Libertad Digital, ce apare la Madrid de peste 22 de ani, îi dedică un amplu articol lui Dobrin, cu referiri numeroase legate de transferul ratat la Real Madrid.

”Santiago Bernabeu s-a îndrăgostit de Dobrin după ce l-a văzut cum a jucat pentru FC Argeș în dubla cu Real Madrid din 1972. Santiago Bernabeu a făcut tot posibilul ca să îl transfere la Real Madrid, însă regimul lui Ceaușescu nu l-a lăsat să plece din România. Dobrin a jucat în dubla manșă cu Real Madrid impresionant, cu o abilitate extraordinară a driblingului și o viteză de neegalat. A stat o perioadă la Madrid, a jucat în meciul de retragere al lui Gento, însă Ceaușescu nu l-a lăsat să plece, considerându-l un bun național. Cine știe care ar fi fost destinul lui Dobrin dacă ar fi ajuns la Real...”, scrie jurnalistul spaniol Tolo Leal.

Publicația Libertad Digital prezintă în detaliu și cariera lui Dobrin, făcând referiri la cele două titluri de campion național și la faptul că mulți îl consideră cel mai mare fotbalist din istorie în România.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.