roebrt 02Miercuri 30 iunie, într-o şedinţă specială a Consiliului Local Piteşti, înotătorului Robert Glinţă i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Piteştiului.

 

Prezent la eveniment, Robert Glinţă a declarat: „Vă dau cuvântul meu de onoare că munca mea nu se va opri aici şi distincţia primită azi va fi o foarte solidă cărămidă în toată clădirea pe care eu încerc să o construiesc în cariera mea de nataţie şi în continuare vreau să încerc să fiu un exemplu. Îmi doresc să creştem disponibilitatea resurselor morale şi financiare pentru a face această cale a performanţei cât mai accesibilă pentru toată lumea”.

 

Robert Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești. În 2015 a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară  de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

 

În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record național al României.

 

În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.

 

La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate. În mai 2021, la Budapesta, Robert a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești. 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.