spital-mioveni.JPGÎn cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurat miercuri s-au stabilit mai multe măsuri organizatorice care privesc desfășurarea activității spitalicești din Argeș în perioada stării de urgență.

S-a hotărât ca doar două spitale din județș să primească cazurile de pacienți infectați cu virusul COVID-19.  

Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgență pentru județul Argeș.

Cea mai importantă decizie a fost desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități a Spitalului Orășenesc Mioveni.

De asemenea, a fost desemnat Spitalul de Pediatrie Pitești ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.

Pe perioada stării de urgență, pentru județul Argeș, preluarea patologiei de boli infecțioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică și antirabică (adulți și copii). Pe perioada stării de urgență, personalul din structurile de primiri-urgențe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Spitalului Municipal Câmpulung și Spitalului Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități, pentru asigurarea serviciului de urgență din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

Personalul de specialitate, cât și personalul TESA, după caz, din Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități conform anexei nr.1, la Spitalul Orășenesc Mioveni pentru a asigura asistența medicală și liniile de gardă la această unitate medicală.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro