gravide.jpg
 
Maternitatea Spitalului Orăşenesc Mioveni a organizat joi, 13 februarie, la Centrul Cultural Mioveni, un curs gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca lectori pe Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC şi dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog.
Acestea le-au explicat viitoarelor mămici beneficiile alăptării, cum să se comporte și să acționeze în primele ore după naştere, le-au oferit sfaturi despre nutriția bebelușului și despre gimnastica nou-născutului.
Potrivit specialiștilor, beneficiile alăptării sunt incontestabile, atât pentru mamă, pentru sănătatea ei, pentru prevenția unor boli grave, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat sau chiar cancerul de sân, dar mai ales pentru copil, datorită complexului bogat de substanțe nutritive pe care laptele matern îl conține fiind un aliment viu, un aliment ideal pentru copil, adaptat nevoilor lui.
La sfârșitul cursului gravidutele au plecat mult mai încrezătoare în forțele lor și pregătite de venirea bebelușului pe lume.
Aceste cursuri vor continua și în următoarele luni.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro