protest-judecatori.jpgAdunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeş a hotărât ca în perioada 23 decembrie 2019 - 17 ianuarie 2020, inclusiv, magistraţii să organizeze acţiuni de protest împotriva proiectului de lege care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special. Prin urmare, toate secţiile Tribunalului Argeş vor judeca numai cauzele cu caracter urgent. Se vor judeca: 

Secţia penală: cauze cu părţi în stare de detenţie, cauze cu minori, cauze în care inculpaţii sunt sub imperiul unei măsuri preventive sau măsuri de siguranţă, cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele şase luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale. Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţă preşedinţială, cauzele care se judeca de completele specializate de minori fond, măsuri de protecţie, plasamente şi adopţii; Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar.

Săptămâna trecută, peste 6.000 de grefieri, inclusiv din Argeş, au ieşit în faţa instanţelor şi a parchetelor şi au protestat între orele 10-12 pe timpul şedinţei Plenului Camerei Deputaţilor împotriva propunerii de abrogare a pensiilor speciale.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro