georgescu_conferinta.jpgPrimarul Ion Georgescu și reprezentanții instituțiilor subordonate Consiliului Local Mioveni au prezentat joi bilanţul Primăriei pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Bilanțul mai ales în ceea ce privește investițiile, este unul impresionant. Cea mai mare realizare este finalizarea noului spital orășenesc. Au fost prezentate însă și planuri de viitor, foarte ambițioase.

La conferința de presă în care s-a prezentat bilanțul au participat și secretarul oraşului, Ionuţ Badea, managerul Centrului Cultural, Alin Călinescu, directorul tehnic al SC S.Ed.C Mioveni, Viorel Ciobanu, directorul general al SC Servicii Generale Mioveni, Alin Albu, managerul interimar al Spitalului Orășenesc Mioveni, dr. Horia Trăilă și noul șef al Poliției Locale Mioveni, Rușanu Cristian.

 

Mioveniul a strâns în 2019 nu mai puțin de 18 vizite din partea delegațiilor externe, din 10 state: China, Republica Moldova, Federația Rusă, Grecia, Franța, Bulgaria, Italia, Serbia și Elveția. Vizitele oficiale efectuate de către Consiliul Local Mioveni au fost 4: în Magdăcești-Republica Moldova, Bulgaria- Petrich, Federația Rusă- Istra, Beijing- China, Franța- Lyon. A fost semnat și un Acord Internațional de Cooperare între Administrația Locală, Spitalul Mioveni și Spitalul TCM Jinhua- China.

 

Pentru învățământ au fost alocați 7.48 milioane lei pentru cheltuieli de funcționare și 2,75 milioane pentru cheltuieli de dezvoltare.

 

 

Sănătatea a avut cel mai generos bugetul anul acesta în Mioveni, cu 5,6 milioane lei pentru funcționar (realizat 4,8 milioane lei) și cheltuieli de dezvoltare de 56,6 milioane lei (realizat 55.6). Sumele sunt explicabile prin inaugurarea, anul acesta, a noului spital din Mioveni.

 

Pe dezvoltare urbană, în anul 2019 s-a continuat implementarea proiectului în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II): ”Reabilitarea termică a clădirilor : „Școală – clădire principală P+2, Atelier Școlar – P, Sală de Sport – P ce aparțin Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, proiectul fiind implementat cu succes și realizându-se recepția la terminarea lucrărilor.

S-au continuat demersurile pentru obținerea unei finanțări în programului PNCIPS (Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social), derulat prin CNI (Compania Națională de Investiții) pentru obiectivul „Pod peste Râul Argesel, cartier Racovita - oraş Mioveni, intre DN73D si DC85”, la momentul de față fiind obținute toate avizele necesare (Apă-canal, Poliția rutieră locală, Telefonie Orange,Telecom, Salubritate, Drumuri locale Mioveni, ANIF, ISC, IPJ Pitești, Drumuri Naționale Pitești, CEZ, CNAIR București, Ape ABA –Argeș-Vedea, MAPN, Mediu).

S-a câștigat și s-a demarat implementarea proiectului cu finanțare europeană www.wifi4eu, selectându-se operatorul și fiind deja stabilite locațiile unde vor fi amplasate punctele de acces wireless.

 

La capitolul investiții, s-au organizat recepţii la terminarea lucrărilor pentru un număr de 43 obiective de investiţii și 18 receptii finale. Investitii finalizate :

-Spital Orășenesc Mioveni ;

-Modernizare străzi: str. Maior Gh. Filipescu, Aleea Poienii, str. Dealul Viilor, str. Stejarului, oraş Mioveni;

-Extindere sistem de canalizare str. Dealul Viilor, oraș Mioveni ;

-Extindere rețea de apă și rețea de canalizare menajeră Aleea Poienii, oraș Mioveni ;

-Recompartimentare Clădire Multifuncțională Colibași în vederea amenajării unor spații cu destinație grădiniță, oraș Mioveni ;

-Amenajare spațiu pentru rulote, zona picnic Făget, oraș Mioveni ;

-RK Sala de sport Școala ”George Topârceanu”, oraș Mioveni.

 

Există însă și o serie de investiții în derulare:

-Sala Sporturilor, oraș Mioveni ;

-Consolidare versant str. Uzinei, oraş Mioveni ;

-Construire Corp Grădiniță- Grădinița ”Campionii”, oraș Mioveni ;

-Asfaltare străzi : str. Primăverii, str. Iacobeștilor, oraș Mioveni ;

-Extindere rețea gaze naturale cartier Clucereasa, oraș Mioveni ;

-Alimentare cu energie electrică iluminat public str. Primăverii, oraș Mioveni.

 

Ca proiecte de viitor, administrația condusă de primarul Ion Georgescu are în vedere următoarele obiective:

-Acoperiș Tribună Stadion Orășenesc Mioveni ;

-Amenajare Cămin C, oraș Mioveni ;

-Sistematizare curte Catedrală, oraș Mioveni ;

-sistem supraveghere video cartier Făget, oraș Mioveni ;

-Execuție Heliport, oraș Mioveni.

 

Poliția Locală Mioveni a legitimat în 2019 4.623 de persoane, a dat 319 avertismente în scris și a sancționat 296 de persoane. Suma totală a amenzilor a fost de  72.790 lei. S-au rezolvat un număr de 1.863 sesizări scrise, 1.112 de sesizări telefonice şi 624 de sesizări primite de la dispeceratul Camere Video, răspunsurile fiind trimise în termen către petiţionari şi sesizările telefonice fiind rezolvate în timp optim prin intervenţia rapidă a poliţiştilor locali. În cursul anului 2019, prin intermediului camerelor video ale Sistemului de Supraveghere, amplasate în orașul Mioveni au fost constatate de către operatorii-dispeceri un număr de 3114 fapte (1773 sesizări, 836 solicitări telefonice și 328 de cereri de vizionare) care au fost direcționate echipajelor mobile ale Poliției Române și celor ale Poliției Locale și au fost aplicate măsuri legale, atenționări verbale precum și sancțiuni contravenționale.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.