VICEPRIMAR_CORNEL_IONICA.jpgCornel Ionică, primarul municipiului Pitești, a adus în prim plan, pentru acest an, mai multe proiecte interesante. 2017 este anul care poate reprezenta un nou început pentru sportul argeșean. Mai exact, Primăria Pitești are în vedere două mari proiecte care ar putea pune Argeșul pe harta marilor obiective sportive. Modernizarea stadionului și Sala Polivalentă sunt ambițiile primarului din acest mandat. Tot în domeniul sportului argeșean, municipalitatea a făcut progrese considerabile în ceea ce privește achiziționarea brandului F.C Argeș, astfel că în rândurile ce urmează, Cornel Ionică a vorbit în detaliu despre acest domeniu.

Domnule primar, când vom avea fizic echipa F.C Argeș?

Până acum n-am putut să discutăm un cuvințel pe această temă, pentru că abia astăzi se supune aprobării Consiliului Local bugetul (30/03/2017). În momentul în care bugetul devine operațional, cam peste vreo zece zile, vor începe și celelalte proceduri de la proiectele pe care ni le-am propus anul acesta, printre care achiziționarea brandului F.C Argeș. Este aprobat în Consiliul Local, trebuie doar să mergem la proceduri și am înțeles că a scăzut foarte mult, de la 39 de miliarde lei vechi inițial, am fi ajuns undeva în jur de 4-5 miliarde. A scăzut prețul pentru că au fost licitații la care nu a participat nimeni și acum este a treia strigare. Recuperarea brandului se face de la ANAF, prind lichidatorul sindic, domnul Enoiu, care este lichidatorul F.C Argeș.

Proiectul pentru stadion când va fi pus în aplicare?

Avem două proiecte foarte îndrăznețe și Stadion și Sală Polivalentă. Așteptăm feed-back-ul național. Am depus documentele până la 7 februarie: studiu de fezabilitate, aprobările CL, tot ce ni s-a cerut inclusiv documente ulterioare, fișe cadastrale, documentație privind utilitățile publice, aici fiind vorba despre un capitol special. Momentan avem un feed-back favorabil pentru Sala Polivalentă, însă nimeni din țară, în momentul acesta, nu a primit un răspuns, deoarece proiectele sunt încă în evaluare. După 45 de zile de la 17 martie, când evaluatorul național, în speță Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții spune dacă ni se dau banii și de când putem începe. Într-adevăr, costurile sunt uriașe, pentru Sala Polivalentă 16-17 milioane de euro, iar pentru stadion 800 miliarde de lei, pentru că vorbim despre refacerea totală a tribunelor, loc de spații sub tribuna a doua și cu zone acoperite, în jur de 5-6000 de locuri, poate chiar mai mult, pentru tribuna întâi și tribuna a doua.

Se va mări capacitatea?

Nu, foarte puțin, poate cu o mie de locuri. Stadionul a fost suficient de mare, când nu aveai loc să arunci un ac, atunci când juca Dobrin și, în raport cu orașul nostru, capacitatea este acceptabilă. Dacă ar fi să-i mărim capacitatea costurile s-ar ridica foarte mult. Mai multe echipe din țară vor să joace fotbal pe terenul din Pitești, am avut solicitări de la Craiova, care dorește să-și joace meciurile aici, Steaua, Iașul, Voluntari și alții. Dacă l-am avea gata am putea fi și într-un circuit internațional, pentru că s-au ținut și meciuri naționale de juniori și campionatul european feminin România-Franța.

După achiziționarea brandului se va face fuzionarea cu SCM Pitești?

Brandul nu vine încărcat de personalități, persoane, este numele sub care trebuie să evolueze echipa de fotbal. Echipa trebuie să rămână F.C Argeș, pentru că dacă am alege orice altă variantă, atunci F.C Argeș ar putea fi al oricui altcuiva. Interesul pentru echipă este foarte mare. Anul acesta în buget am prins și refacerea centrului pentru copii și juniori, chiar dacă copiii nu sunt neapărat ai noștri le dăm o mână de ajutor cu bazele sportive pe care le avem. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.