locuri_munca.jpgRata şomajului a crescut în septembrie la 3,9%, date ajustate sezonier, cu 0,1 puncte procentuale (p.p.) mai mult faţă de luna precedentă, arată datele transmise, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În august, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost 3,8%, potrivit datelor INS.

În septembrie, numărul şomerilor a crescut faţă de luna precedentă, dar a scăzut faţă de aceaşi lună a anului trecut.

"Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2019 a fost de 347.000 persoane, în creştere faţă de luna precedentă (343.000 persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (356.000 persoane)", arată INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,0 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,3% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,3% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,1% pentru luna septembrie 2019 (3,5% în cazul bărbaţilor şi 2,6% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,4% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2019.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.