spitalul-judetean-arges.jpgSpitalul Județean de Urgență Pitești devine Centru Regional de Screening pentru Cancer, spitalul urmând să beneficieze de echipamente ultramoderne furnizate de Ministerul Sănătăţii - România pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin prin metode de genetică moleculară (PCR) și citologice (test Papanicolau). 

“Aceste noi facilități vin în completarea investițiile pe care noi, Consiliul Judetean Arges, le vom face la Spitalul Județean: construcție și dotare Laborator Radioterapie Spital Județean de Urgență Pitești, prin PNRR, în valoare de 19 milioane euro și consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești în valoare de 30 milioane euro.”, transmite Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș.

În fiecare an sunt înregistrate peste 1000 de noi cazuri depistate la Spitalul Județean. 

Pacienții din Argeș vor beneficia de diagnostic molecular de ultimă generație cu o linie completă, astfel că bolnavii de cancer nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în centre universitare. 

Spitalul Județean este singurul spital din Argeș și din județele limitrofe care a intrat în acest program.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.