urs1.jpgAutoritățile au demarat procesul de relocare a urșilor care au devenit o prezență constantă și periculoasă pe marginea șoselei Transfăgărășan. Acești „urși cerșetori” atrag numeroși turiști, care, în încercarea de a-i hrăni sau fotografia, își pun propria viață în pericol. Au fost luate deja primele măsuri, așa cum anunță ministrul Mediului Mircea Fechet.

Pentru a gestiona această problemă, în zonă a fost instalată o cușcă specială destinată capturării acestor animale, însă intervențiile implicând tranchilizarea vor fi utilizate doar dacă situația o va impune. Primele animale vizate sunt o ursoaică și puiul ei, care urmează să fie transportate la Sanctuarul de urși de la Zărnești, un loc sigur pentru ele.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.