pastrama-de-oaie.jpgReguli noi pentru crescătorii de oi, în contextul apariției în apropiere de România a unei alte boli periculoase pentru animale și evoluției pestei ovinelor. Fermierii sunt nevoiți să respecte mai multe interdicții, dacă vând sub-produse obținute în urma sacrificărilor oilor.

Veterinarii avertizează fermierii care participă cu produse tradiționale la târguri de toamnă, că nu au voie să vândă pastramă sau alte produse din care de oaie, dacă nu respectă etapele de producție și comercializare (abatorizare-procesare-comercializare). Așadar, ciobanii nu au voie să taie animalele în ferme, ci doar la abator.

Fermierii care cresc oi trebuie si fie vigilenți în această perioadă, având în vedere că pe teritoriul țării noastre deja sunt înregistrate focare de pestă a ovinelor și o altă boală periculoasă a fost confirmată în Bulgaria.

Se interzice comercializarea produselor, subproduselor provenite de la specia ovină și caprină, inclusiv pastramă – obținute cu încălcarea legislației sanitar-veterinare, fără a se putea asigura trasabilitatea în toate etapele de producție și comercializare (abatorizare-procesare-comercializare). Organizatorii au obligația să asigure branșarea la curent electric a vitrinelor în care sunt expuse la comercilizare produsele de origine animală, pentru a putea asigura continuarea lanțului frigorific pentru menținerea temeperaturilor impuse de producător.

Orice mișcare a ovinelor și caprinelor pe teritoriul României este interzisă pe o perioadă de 30 zile iar mașinile depistate că transportă ilegal oi sau capre vor fi blocate de polițiști.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.