tren.jpgActualul sistem prin care li se acordă pensionarilor și veteranilor ori văduvelor de război reduceri sau chiar gratuitate la călătoriile cu trenul ar fi trebuit să se modifice de ceva vreme, prin introducerea unor carduri de transport, care să înlocuiască actualele tichete de călătorie, după cum s-a stabilit în 2011, dar măsura a tot fost amânată. Autoritățile vor să amâne încă o dată termenul de implementare a cardurilor de transport cu trenul, printr-un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică, până la 31 decembrie 2025.

 

În 2011, prin OG 8, s-a stabilit că, pentru a putea beneficia de facilitățile acordate la transportul cu trenul, atât pensionarii, cât și invalizii și văduvele de război vor primi o legitimație de transport tip card.

Totuși, măsura nu s-a aplicat în practică până acum, deoarece a tot fost amânată. Prin proiectul de OUG aflat în dezbatere publică, autoritățile propun o nouă amânare a introducerii legitimațiilor de transport tip card. Mai exact, măsura ar urma să se aplice după 31 decembrie 2025.

Potrivit OG 8/2011, legitimațiile de transport tip card vor fi personalizate cu numele și codul numeric personal ale fiecărui beneficiar, conform Avocatnet..ro.

Cardul va avea valabilitate de un an și va stoca în memorie numărul de călătorii la care are dreptul beneficiarul, numărul de călătorii efectuate și contravaloarea acestora. De asemenea, cardul va fi reînnoit anual, cu condiția predării către emitent a celui deținut.

În plus, beneficiarii legitimațiilor de transport tip card vor avea obligația ca, în cazul pierderii sau furtului acestora, să anunțe emitentul în termen de cel mult 10 zile de la acel moment.

În cazul în care legitimației de transport tip card va fi folosită de către alte persoane decât cele îndreptățite și în alte condiții decât cele stabilite, beneficiarul își va pierde dreptul de a mai folosi cardul până la expirarea acestuia.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.