gentea-trivale-padure.jpgPrimarul Piteștiului, Cristian Gentea, a clarificat astăzi situația în legătură cu decizia instanței privind proiectul Pădurea-Parc Trivale, subliniind că aceasta nu vizează oportunitatea proiectului, ci doar procedura de adoptare a Hotărârii de Consiliu Local (HCL). Potrivit primarului, instanța a decis că hotărârea ar fi trebuit adoptată cu o majoritate de două treimi din totalul consilierilor, nu doar cu o simplă majoritate.

„Instanța nu s-a pronunțat că proiectul Pădurea-Parc nu este oportun, ci doar că Hotărârea de Consiliu Local trebuia adoptată cu 2/3 din consilieri!”, a declarat Gentea. El a explicat că, indiferent de decizia de astăzi, ar fi fost necesară o nouă modificare a HCL, având în vedere că suprafețele de teren incluse în proiect au fost schimbate, iar o parte din acestea, aproximativ 6,5 hectare din Parcul Trivalea, se află în litigiu cu Ocolul Silvic Pitești.

Primarul a precizat că administrația locală va iniția imediat modificarea HCL, conform deciziei instanței, pentru a asigura continuarea proiectului. De asemenea, el a menționat că un nou HCL cu majoritate calificată este necesar și pentru declararea zonei ca Arie Protejată.

„Acesta este adevărul. Ne vom conforma imediat deciziei instanței!”, a concluzionat Gentea.

Clarificările vin după ce au apărut speculații în spațiul public privind viitorul proiectului Pădurea-Parc

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.