campus

Înființată în urmă cu peste 13 ani, Asociația BookLand și-a asumat mai multe proiecte de anvergură, inclusiv renovarea cât mai multor școli din mediul rural. Iar cel mai amplu proiect educațional al BookLand va reprezenta o premieră pentru România. Pe 18 septembrie vor începe lucrările la primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din România, ce va fi amplasat în comuna Vulturești. La eveniment, ce va începe la ora 10, vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, experți în educație, reprezentanți ai partenerilor economici ce susțin misiunea BookLand.Vor fi de asemenea pe 18 septembrie momente artistice, ca și demonstrații ale meșteșugarilor.

Acest centru educațional va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programa modernă pentru a formă specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județ. Ridicat pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați, Campusul BookLand din Argeș va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual: laboratoare, ateliere de lucru, biblioteca, amfiteatru, sala de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă animale, livada, seră și o grădina de legume.

”În acest campus 100% modern & gratuit, pe care îl clădim cu ajutorul partenerilor, facem pasul următorul pentru o Românie care știe meserie. Aici le vom da copiilor argeșeni de la sat motive să rămână alături de familie: îi vom educa și îi vom învață meserii care le vor asigura locuri de muncă bine plătite în județul Argeș. Începând din clasa 0, micuții îndemânatici vor avea posibilitatea să-și descopere vocația, iar noi le vom pava drumul către un viitor prosper în propria comunitate, cultivându-le tăria de caracter prin respect față de muncă. Astfel, vom dezvolta sustenabil economia locală alături de agenții economici cărora le pregătim teoretic și practic viitorii angajați”, au declarat reprezentanții BookLand pentru FinanciarPress.ro.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.