minzina si musatÎn ultimii ani, sub conducerea președintelui Ion Mînzînă, Consiliul Județean Argeș a devenit un exemplu la nivel național în ceea ce privește atragerea de fonduri europene pentru proiecte foarte importante pentru comunitate. Iar cel mai recent exemplu este unul impresionant.

Joi 5 septembrie, Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, au semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Județean 659 - Pitești – Bradu – limita județului Dâmbovița (58,3 km), un contract în valoare de 358,4 milioane lei, dintre care 316 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile. Este unul dintre cele mai importante și lungi drumuri județene din Argeș, iar lucrările vor începe cel târziu în martie 2025, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru finalul anului 2027.

”Prin semnarea acestui contract de finanțare, azi împlinim încă un vis dintre numeroasele vise pe care le avem privind dezvoltarea județului Argeș. Avem un parteneriat de excepție cu ADR Sud Muntenia. Aș dori să remarc munca excepțională a colegilor mei de la Consiliul Județan Argeș”, a declarat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș.

În afară de partea carosabilă, lucrările de modernizare pentru DJ 659 vor include printre altele amenajarea a 11 poduri, semnalizări rutiere și amenajarea accesului la proprietățile de pe traseu.

DJ 659 Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni – limita județului Dâmboviţa este cel mai lung drum județean care va fi modernizat în istoria ADR Sud Muntenia.

Iar proiectele ambițioase privind modernizarea drumurilor județene nu se opresc aici. Tot joi 5 septembrie, președintele Ion Mînzînă a anunțat că speră ca până în 2028 să se ajungă la peste 450 de kilometri de drumuri județene modernizate în Argeș. Și, la cât de implicat și dedicat, este președintele Consiliului Județean Argeș, suntem convinși că acest obiectiv va fi îndeplinit.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.