cutremur-640x400.jpgInstitutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat un cutremur de mică intensitate produs în data de 5 septembrie 2024, la ora 03:49 (ora locală a României). Seismul, cu magnitudinea de 2.1 pe scara Richter, s-a înregistrat în zona Oltenia, județul Gorj, la o adâncime de 12.9 kilometri.

Cutremurul a avut loc la 19 km nord-vest de Târgu Jiu, 64 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 69 km sud de Hunedoara, 83 km sud de Deva și 93 km est de Reșița. Deși seismul a fost de intensitate redusă, acesta a fost resimțit în proximitatea epicentrului. Până în prezent, nu au fost raportate pagube materiale sau victime.

Zona Olteniei, în special județul Gorj, este cunoscută pentru activitatea seismică sporadică, însă majoritatea cutremurelor sunt de intensitate mică, asemenea celui produs în această dimineață. Specialiștii INCDFP monitorizează constant activitatea seismică din România și recomandă populației să fie informată și pregătită pentru eventuale mișcări seismice de intensitate mai mare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.