calorifer-maini-se-incalzesc.jpegPrețul energiei termice facturate populației din Pitești s-a modificat, conform legii, prin Hotărâre de Consiliu Local!
Din data de 23 mai 2024, prețul local mediu pentru energia termică facturată populației în perioada aprilie - octombrie 2024 este de 337,70 lei/Mwh (scăzând de la 401,38 lei/Mwh), la care se adaugă TVA cu cota standard de 19%.
Conform Codului Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada sezonului rece, noiembrie - martie, se aplică o cotă redusă de TVA, de 5%, pentru livrarea de energie termică destinată populației, iar pentru perioada aprilie - octombrie se revine la cota standard de 19%.
Atașat, în tabel, vă prezentăm o situație a variației de preț, în funcție de:
- prețul gazelor naturale (care intră în componența prețului de producere a energiei termice), plafonat la valori diferite pentru perioada de iarnă și de vară, conform OUG 27/2022 completată cu OUG 32/28.03.2024;
- aplicarea cotei de TVA, diferit, pentru fiecare din cele două perioade.

pret-energie-termica-pitesti.jpg

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.