barza-salvata.jpegÎn ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au identificat, pe raza comunei Izvoru, o barză rănită.

Întrucât pasărea se afla în stare de pericol, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor au transportat pasărea la Grădina Zoologică a municipiului Pitești, pentru a beneficia de asistență medicală, adăpost și îngrijire specializată din partea unor persoane care au cunoștințele, experiența și resursele necesare îngrijirii acesteia.

În baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecția animalelor, a fost emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost.

Verificările continuă, pentru stabilirea împrejurărilor în care pasărea a ajuns în această situație și luarea măsurilor legale care se impun.

Conform obiceiurilor românești, se spune că mărțișoarele trebuie purtate în luna martie până când vedem prima barză pe cer. Atunci, ele se leagă la un pom înflorit, să facă rod bogat.

Există multe mituri și superstiții legate de berze, marea majoritat fiind de bun augur.

Însă trebuie să știm că barza, fie ea albă sau neagră, este o pasăre ocrotită prin lege în țara noastră, pe întreg arealul ei de răspândire.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.