turcescuDupă mai multe amânări, magistrații de la Tribunalul Argeș au decis ca pe 18 aprilie să fie primul termen al procesului în care fosta conducere a APIA Argeș va fi judecată sub acuza de fraudare a unui concurs de angajare.

Este vorba de fosta directoare executivă Mariana Turcescu (fostă Pană) și de fosta directoare adjunctă Anamaria Delureanu. Cele două au fost trimise în judecată de DNA în decembrie 2022.

Concret, în februarie 2021, Mariana Turcescu, beneficiind de ajutorul adjunctei sale, Anamaria Alexandra Delureanu, ar fi remis printr-un intermediar lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau. Ca urmare, în martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

În actele depuse până acum la proces, Mariana Turcescu şi Anamaria Delureanu au precizat că ”sunt de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, în cazul în care vor fi găsite vinovate şi se va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau amânarea aplicării pedepsei”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.