calinicÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, este un izvor nesecat de vorbe înțelepte și alese. Iar înaltul ierarh, un maestru al cuvintelor, frazelor și pildelor deosebite, dovedește acest lucru și prin textele pline de verb și vervă pe care le scrie constant pentru pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Iar cel mai recent exemplu este postarea de marți 9 ianuarie de pe pagina Arhiepiscopiei, postare în care ÎPS Calinic spune că nu trebuie să ne lăudăm cu milostenia, așa cum prea des fac destui, ci să facem actele de caritate discret, fără a fi ahtiați după mediatizare.

”Deşi noi ştim, milostenia sau orice dar făcut cuiva, trebuie dăruit cu mare grijă şi cu o absolută discreţie. Uneori, facem un mare tărăboi, ca să se ştie, că iată, dragă Doamne, ne-a apucat mila de cei în nevoi. Trâmbiţele se aud cam peste tot, nu numai în mediile laice, dar şi în cele religioase. Tare mai dă aiurea când citeşti prin ziare, auzi la radio sau vezi la televiziune că în cutare loc, la un anume hram, s-au făcut şi s-au împărţit un milion de sarmale.

Cred că mai bine ar suna să se spună şi câte rugăciuni s-au făcut şi, mai ales, câte au fost primite de Dumnezeu, cu exactitate matematică, deşi, asemenea statistici nu au nicio legătură cu discreţia evanghelică”, spune ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.