drug test

În ultimii trei ani a crescut dramatic în Argeș numărul consumatorilor de droguri sintetice noi și extrem de periculoase, precum 3-MMC sau 3-CMC. Tinerii în special sunt atrași de drogurile sintetice deoarece acestea costă în medie cel mult 150 de lei gramul. Noile droguri sintetice produc rapid dependență și au efecte periculoase, de la palpitații puternice până la vărsături și stări de leșin.

Numai la finalul anului trecut, în Argeș erau înregistrați peste 800 de consumatori de 3-MMC sau 3-CMC. Din păcate, mulți dintre cei care consumă aceste droguri sintetice teribile scapă fără pedepse atunci când se urcă la volan. Iar motivul este unul incredibil. Actualele aparate drug test aflate în dotarea Poliției Române, inclusiv a IPJ Argeș, nu detectează noile tipuri de droguri, precum 3-CMC sau 3-MMC, după cum au dezvăluit pentru FinanciarPress.ro surse judiciare. Și mai este încă o problemă: Serviciul de Medicină Legală Argeș nu are reactivi pentru a depista noile tipuri de droguri sintetice.

După cum ne-au precizat surse judiciare, în toamna acestui an, pe o stradă din Pitești a fost oprit de un echipaj de poliție un tânăr aflat la volan și care consumase droguri sintetice. Numai că, deși se vedea cu ochiul liber că acesta este drogat, la testarea cu aparatul drug-test nu a ieșit vreun drog. În opinia specialiștilor, o soluție ar putea fi includerea în legislație a testării clinice, precum în Statele Unite, testare prin care s-ar putea vedea dacă un șofer poate merge drept.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.