tribunalLa finalul săptămânii trecute, secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a dat verdictul în dosarul în care judecătoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Argeș era judecată pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Concret, Inspecția Judiciară a deschis în acest an o acțiune disciplinară legată de fapte foarte grave ale judecătoarei Mihaela Badea, constând în redactarea a 77 hotărâri pronunțate în materie contenciosului administrativ și fiscal, prin preluarea copy-paste a argumentelor părților, fără a analiza în niciun fel susținerile acestora și fără a arăta propriile motive care au determinat adoptarea soluției.

Iar magistrații de la CSM au decis să o sancționeze pe judecătoare cu ”avertisment”. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, atât de către judecătoare, cât și de Inspecția Judiciară, în termen de 15 zile de la comunicare.

Conform Legii 303/2002, magistrații sunt obligați să își argumenteze hotărârile pe baza unei analize atente a probelor și a argumentelor părților. Acest lucru asigură imparțialitatea și transparența procesului de judecată.

Mihaela Badea este judecător din 1998 și a activat inițial la Judecătoria Topoloveni.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.