isacCele câteva sute de hectare din Pădurea Trivale rămase în proprietate publică continuă să suscite ample dezbateri legat de transformarea acestei suprafețe în pădure-parc sau în arie protejată. În luna august, Consiliul Local Pitești a votat pentru pădure-parc. Numai că Prefectura Argeș a atacat hotărârea în instanță, demersurile privind Pădurea Trivale fiind astfel blocate până la soluționarea procesului.

Iar joi 26 octombrie, la conferința de presă a Primăriei Pitești, doi oameni foarte apreciați în comunitate au susținut argumentat că cea mai bună variantă pentru Pădurea Trivale ar fi ca aceasta să fie pădure-parc.

”Pădurea Trivale are neapărată nevoie să fie administrată cu responsabilitate. Direcția Silvică Argeș și Romsilva nu au administrat-o cu responsabilitate până acum. În opinia mea, cea mai bună soluție ar fi aceea ca Pădurea Trivale să fie în administrarea municipalității și să fie pădure-parc. Pădurea Trivale este un caz unic ce trebuie tratat ca atare pentru folosul nostru, al tuturor”, a declarat Ilarie Isac, cunoscutul fondator al Simfoniei Lalelelor și totodată omul care a revoluționat pomicultura românească. O personalitate care și la 90 de ani are o minte strălucită.

Varianta pădurii-parc a fost susținută și de către fostul judecător Marius Andreescu, profesor de Drept administrativ. ”Statutul de pădure-parc ar fi mult mai indicat. În cazul în care Pădurea Trivale ar ajunge arie protejată ar fi mult mai multe restricții pentru persoanele fizice, pentru oamenii care vor să se plimbe prin pădure. Pădurea Trivale ar fimult mai bine administrată de către autoritățile locale din Pitești”, spune fostul judecător Marius Andreescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.