salariuleconomie.jpgSporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare va fi plafonat la 1.500 de lei brut, adică 937 de lei net pentru bugetari, după cum reiese din ultima formă, aflată tot la nivel de proiect, a legislației care urmează să fie adoptată pentru a se reduce deficitul bugetar.

 “Pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază, dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar”. Aceasta este prevedea care apare în ultimul draft al legii “privind unele măsuri financiar-fiscale precum și pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice, disciplină economico-financiară, descentralizarea unor servicii publice sau reorganizarea regională a acestora”.

Limitarea la 1.500 de lei brut a sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare se va aplica unei largi categorii de personal plătit din fonduri publice. De fapt, va viza majoritatea bugetarilor, în condițiile în care se referă la următoarele categorii:

–Învățământ

-Sănătate și asistență socială

-Cultură

-Diplomație

-Justiție și Curtea Constituțională

-Apărare, ordine publică și securitate națională

– Personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor și a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum și din cele aflate sub controlul Parlamentului

-Administrație

-Curtea de Conturi

-Consiliul Concurenței.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.