cas-arges.jpegAsociațiile pacienților cer eliminarea tuturor excepțiilor de la plata asigurărilor de sănătate, măsură care să fie inclusă în pachetul fiscal pentru care guvernul își va asuma răspunderea în Parlament.

Aceste scutiri afectează bugetul Sănătății și încalcă Legea sănătăţii şi principiul solidarităţii, explică reprezentanții asociațiilor.

Asociațiile au calculat la aproximativ 400 de milioane de lei totalul lunar ar acestor scutiri de taxe care afectează Fondul Național Unic de Sănătate, din care se plătesc compensațiile pentru tratamentele persoanelor bolnave.

Calculele au luat în considerare doar cei aproape 900.000 de salariaţi din agricultură, construcţii şi industria alimentară scutiți de la plata acestor cotizații ce reprezintă 10% din salariul brut.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.