elevi-burse.jpgElevii din clasele primare nu pot primi în anul școlar 2023-2024 niciun fel de bursă pentru rezultatele la concursurile școlare din anul școlar precedent, potrivit legii, care menționează că doar elevii de gimnaziu și liceu pot beneficia de bursă de merit, stimulent la care sunt incluși cei cu premii la concursuri și olimpiade. Anul trecut, elevii din ciclul primar care obținuseră locuri la competițiile școlare puteau primi bursa de performanță, pe criteriile de atunci. 

Potrivit metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare în anul școlar 2023-2024, publicată oficial recent, anumite premii la concursuri sunt cuprinse la bursa de merit, în valoare de 450 de lei pe lună. Legea educației în învățământul preuniversitar menționează că bursele de merit se acordă doar elevilor de gimnaziu și liceu, la articolul 108, alineatul 12:

„bursele de merit pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, cu respectarea criteriilor și condițiilor stabilite prin metodologia-cadru”.

În plus, metodologia-cadru, cea aprobată pe 12 septembrie, la care face trimitere alineatul de mai sus, menționează la articolul 1, alineatul 2, că elevii de clasele primare au dreptul doar la burse sociale:

 
„elevii înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, nivel primar, beneficiază de burse sociale”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.