zile mioveni

Timp de patru zile, în perioada 29 iunie-2 iulie, Centrul Cultural Mioveni, alături de Primăria orașului și Consiliul Local organizează "Zilele Orașului Mioveni", sărbătoare ce marchează 538 de ani de la prima atestare documentară a localității. Iar manifestările organizate cu acest prilej au fost din nou la înălțime.

După ce joi 29 iunie a avut loc la Catedrala din Mioveni Sfânta Liturghie în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Zilele orașului Mioveni au continuat vineri 30 iunie într-o atmosferă de sărbătoare, iar locuitorii orașului au umplut centrul civic. Odată cu lăsarea serii, au urcat rând pe rând elevii Clubului Copiilor Mioveni, cursanții Centrului Cultural Mioveni, Ansamblul Folcloric Dorulețul, spectacolul încheindu-se cu frumoasa interpretă de muzică populară Irina Maria Birou. De asemenea au fost premiați tinerii din Mioveni care au împlinit frumoasa vârstă a majoratului. Cei 51 de majori au primit și câte un cadou dulce de la Trattoria - Un băiat și o fată.

În fața a mii de oameni, spectacolele au continuat și sâmbătă 1 iulie cu invitați de prim rang. După ce elevii de la Clubul Copiilor Mioveni și cei de la canto și dans modern de la Centrul Cultural Mioveni au fost îndelung aplaudați, pe scenă au urcat doi dintre cei mai îndrăgiți artiști români, și i-am numit aici pe Lidia Buble și Mihai Mărgineanu. Iar aceștia au susținut două concerte cu adevărat de neuitat, două concerte pe parcursul cărora numeroșii spectatori de toate vârstele au cântat și dansat.

Totodată, primarul Ion Georgescu, alături de oficialități locale și județene, dar și reprezentanți ai orașelor înfrățite din Italia, Republica Moldova și Grecia au transmis urarea de “La Mulți Ani”, cu ocazia împlinirii a 538 de ani de la prima atestare documentară a orașului Mioveni.

georgescu

 

”Căutăm, împreună cu membrii Consiliului Local și ai serviciilor publice, să vă oferim cele mai bune soluții, pentru a avea confort și siguranță și tot ce este mai bun în orașul Mioveni. Ne dorim constant să facem mai mult și să implementăm mai multe proiecte”, a declarat primarul Ion Georgescu.

”Este cel mai important eveniment din agenda Centrului Cultural Mioveni. Toate proiectele pe care le derulăm sunt realizate împreună cu o echipă de profesioniști care muncește foarte mult”, a spus Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni.

Manifestările bogate dedicate Zilelor Orașului Mioveni continuă duminică 2 iulie,, tot în centrul civic. Sute de alergători au concurat la Crosul Orașului Mioveni. Iar de la ora 19 va avea loc un spectacol muzical artistic susținut de artiști îndrăgiți: Ansamblul Folcloric Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni; Steliana Sima; Maria Constantin și formația GENERIC.

 

zile mioveni

birou

buble

margineanu

spectacol mioveni

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.