reabilitare-termica-bloc.jpgÎn plus față de fondurile alocate de la buget prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, Guvernul va stabili un program de credite garantate de stat, cu dobândă zero pentru proprietari, în vederea consolidării imobilelor încadrate în clasele de risc seismic I și II, au decis deputații din comisiile de specialitate, urmând să voteze un proiect de lege în acest sens. 

În prezent, finanțarea din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic este nerambursabilă pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice este acordată sub forma unui ajutor de stat. 

Vor fi însă excepții, începând cu demnitarii Potrivit modificărilor aduse de deputați, care urmează să le și adopte prin vot final: ”Asociațiile de proprietari sau proprietarii, definiți conform prevederilor Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, pot aplica pentru obținerea de credite garantate de stat în vederea reabilitării seismice a clădirilor. Statul garantează creditele de reabilitare seismică a clădirilor și achită dobânda aferentă acestor credite prin instituția mandatată de Ministerul Finanțelor”. 

De creditele garantate de stat pot beneficia asociațiile de proprietari sau proprietarii care locuiesc în imobile încadrate în clasele de risc seismic RsI și RsII, mai stabilește proiectul.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.