camera bolnavi mioveni

Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Acest dispozitiv permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. Totodată sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice. Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substante perfuzabile.

Implantarea subcutanată al unui astfel de disozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) - dr. Adrian Ciocănea, dr.Tudor Mihai Constantin, dr.Terheci George Daniel, dr. Andrea Dănilă și dr.Bogdan Prunaru.

Intervenția durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă.

După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală. Dispozitivul este confectionat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigatii imagistice.

Până în momentul de față au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor. Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.