rebeca

Drepturile la pensii calculate eronat continuă să ducă la zeci de mii de procese în toată țara. Iar în clasamentul proceselor intentate, Casa Județeană de Pensii Argeș este pe un nedorit prim loc. Concret, după cum ne-au precizat reprezentanții Curții de Apel Pitești, în anul 2021, pe rolul Secţiei I - Civile a Curţii de Apel Piteşti au fost rulate un număr de 6544 dosare având ca obiect conflicte de asigurări sociale. Din numărul total de cauze, Casa Judeţeană de Pensii Argeş a avut calitatea de parte în nu mai puțin de 5670 de dosare.

”Curtea de Apel Piteşti Secţia I Civilă a soluţionat în anul 2021 în materie de asigurări sociale 4680 de cauze. În anul 2022 au fost înregistrate pe rolul Curţii în materie de asigurări sociale un număr de 3999 cauze, în majoritatea acestora având calitate de parte Casa Judeţeană de Pensii Argeş”, precizează judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Pitești.

Printre motivele principale ale proceselor s-au numărat recalcularea drepturilor la pensie în raport de sporuri şi alte venituri suplimentare pe care persoanele asigurate în sistemul public le-au realizat anterior datei de 1.04.2001 și recalcularea drepturilor la pensie prin determinarea stagiului complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual pentru persoanele ale căror drepturi la pensie au fost deschise în intervalul 1.07-1977-31.03.2001 şi care au desfăşurat activitate în grupele speciale de muncă reglementate la art. 14 din Legea nr. 3/1977.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.