gabriel popa albesti arges

Într-un județ Argeș în care din nefericire încă sunt localități unde rețeaua de apă reprezintă un lux și nu o normalitate, comuna Albeștii de Argeș este un exemplu pozitiv. Un exemplu că se poate ca o comună, cu un buget local nu tocmai generos, să fie modernă, iar cetățenii săi să beneficieze de toate utilitățile. Se poate pentru că primarul Gabriel Popa este unul foarte implicat. Un primar căruia îi pasă de comunitate cu fapta. Cu multe fapte.

Și, grație, eforturilor primarului Gabriel Popa și ale echipei sale, în comuna Albeștii de Argeș sunt aproape de finalizare proiectele privind asfaltarea, gazele, apa și canalizarea. Iar comunei i s-au aprobat finanțări importante inclusiv prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”. Este vorba de un proiect privind modernizare prin asfaltare a mai multor drumuri de interes local.

”Valoarea proiectului este de 20 milioane lei. Este un proiect în derulare, mai sunt aproximativ 11 kilometri de asfaltat pentru care am primit această finanțare. Proiectul presupune asfaltarea cu 2 straturi, dar și betonarea șanțurilor pentru întreg proiectul de 15 km. Este un proiect deja licitat, având în vedere că era început cu finanțare din bugetul local. După ce vom semna contractul, vom putea da imediat ordinul de începere a lucrărilor. Sunt în total 23 de străduțe în toate satele din comună, dintre care s-au asfaltat deja 5 străduțe, dar fără să se betoneze și șanțurile. Însă, acum vom betona și pe aceste 5 străduțe șanțurile”, a declarat primarul Gabriel Popa pentru FinanciarPress.ro

Odată ce vor fi asfaltați acești 11 kilometri de drumuri locale, conform primarului Gabriel Popa, în comuna Albeștii de Argeș ar mai rămâne 9 kilometri de asfaltat pentru ca toate străduțele din comună sa fie modernizate. Și pentru acești ultimi 9 kilometri de drumuri locale s-a elaborat un proiect pe care primarul speră să-l implementeze anual până în anul 2024, cu finanțare din bugetul local. 

Primăria Albeștii de Argeș a mai depus un proiect, cu finanțare tot prin programul ”Anghel Saligny”, dar pentru o sesiune separată ce vizează doar investiții în rețelele de alimentare cu gaze pentru care se așteaptă un răspuns undeva prin toamnă. Proiectul constă în extinderea rețelei de gaze în ultimele două sate din comună care nu beneficiază de această utilitate, Brătești și Doblea, și are o valoare de 6 milioane lei.

”Sper să fie inclus și acest proiect pentru finanțare prin programul ”Anghel Saligny”. Ambiția mea este ca până în anul 2024 să avem în toate satele din comună apă, canalizare, gaze și asfalt”, adaugă primarul Gabriel Popa.

Tot la Albeștii de Argeș sunt în derulare alte proiecte importante pentru comunitate, de la construirea a două poduri și până la realizarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

În comună va fi funcțional în câteva săptămâni un parc fotovoltaic ce va produce 70 Kwh. ”Grație acestui parc fotovoltaic sperăm să facem o economie la bugetul local de cel puțin 150.000 lei anual, economie ce ne va ajuta să nu mărim prețul la apă”, precizează primarul Gabriel Popa.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.