curtea apelMiercuri 13 aprilie, secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va da verdictul în dosarul prin care Costin Andrei Stancu, judecător la Curtea de Apel Pitești, este cercetat de către Inspecţia Judiciară din vara anului trecut.

Oficialii de la Inspecţia Judiciară s-au autosesizat după ce pe 7 iunie 2021 judecătorul Costin Andrei Stancu a decis printr-o hotărâre definitivă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu este justificată, invocând decizia CJUE din 18 mai 2021.

Pe 8 iunie 2021, Curtea Constituţională a stabilit că funcţionarea SIIJ este constituţională, iar Constituţia României are prioritate la aplicare. Numai că, o zi mai târziu, pe 9 iunie 2021, procurorul general Gabriela Scutea a transmis printr-o informare procurorilor din toată țara că dreptul Uniunii Europene are preeminenţă faţă de ordinea juridică naţională.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.