CiolanJuramant.jpeg

Comuna Dârmănești, deși nu are un buget local generos, s-a dezvoltat an de an pe toate palierele. Fie că vorbim de drumuri, școli sau rețele de utilități, toate acestea au cunoscut o dezvoltare etapizată menită să aducă un plus de confort comunității din acea zonă.

Astfel, și anul acesta primarul Emilian Ciolan are în plan numeroase proiecte pentru aceste domenii. Cu sprijinul financiar de la Consiliul Județean Argeș, administrația din Dârmănești va înlocui stația de demanganizare și deferizare de la Valea Nandrii. Această stație a fost puternic avariată în urma unor fluctuații mari de tensiune electrică.

„Din păcate toate componentele electrice și electronice ale acestei stații, vitală pentru a avea o apă de calitate în comună, trebuie înlocuite, avaria fiind una majoră. Totodată, avem în lucru și terenul de sport de la Școala din centru, teren pe a cărui suprafață vom monta tartan. În continuare la capitolul educație și cultură, avem în plan ca anul acesta să modernizăm școlile din Piscani și Negreni, dar și Căminul Cultural Dârmănești”, spune primarul Emilian Ciolan.

De asemenea, ca în fiecare an, și anul acesta va continua campania de asfaltare a drumurilor locale din Dârmănești.

„Anul acesta vrem să asfaltăm două drumuri: Drumul lui Zetreanu și Drumul lui Ciolan – aici urmând a recalibra și canalul de scurgere ce, în starea actuală, nu permite colectarea eficientă a apelor pluviale în situația unor precipitații mari din punct de vedere cantitativ. Vom întocmi proiectele tehnice în vederea reabilitării și a altor drumuri, astfel încât, în momentul în care dispunem de sumele necesare, să ne putem apuca imediat de asfaltare”, precizează edilul din Dârmănești.

Totodată, administrația locală din Dârmănești a depus, în vedere finanțării prin Programul „Anghel Saligny”, două proiecte ce vizează introducerea rețelei de canalizare în satele Piscani, Negreni, Dârmănești și Valea Rizii, pentru care acum se așteaptă un răspuns din partea Guvernului legat de faptul dacă vor intra ambele proiecte la finanțare sau măcar unul dintre acestea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.