velcea 01În ultimele decenii, Ștefănești, orașul Brătienilor și o localitate cu mare potențial și tradiție, a cam dus din păcate lipsă acută de conducători cu viziune, de lideri implicați și dedicați 100% pentru comunitate. Recunosc că știam foarte puține despre omul și primarul Nicolae Velcea înainte să ajung să îl cunosc și să stau de vorbă cu acesta mai bine de o oră și jumătate. Eram circumspect pentru că – să recunoaștem – în cazul multor primari din România primează mai mult vorbele fără acoperire decât faptele utile.

Și, din fericire, m-am înșelat. Și m-am bucurat să aflu și să constat cu dovezi - a se citi proiecte concrete - că la Ștefănești a început de aproape un an și jumătate să bată vântul schimbării în bine (asta ca să parafrazez în română hit-ul celor de la Scoprions) și că în oraș se face treabă bună.

Pentru că primarul Nicolae Velcea este un om focusat pe acțiune, nu pe vorbe goale, nu pe poezie. Primul exemplu: cel târziu în luna mai, la Golești va începe lucrarea de introducere a gazelor pe toată suprafața de 6,3 kilometri. O lucrare esențială ignorată de predecesorii lui Nicolae Velcea și care are mari șanse să fie terminată până la finalul acestui an. Pentru că – nu-i așa? – e inadmisibil ca o parte a unei localități importante precum Ștefăneștiul, să nu fie branșată la gaze.

La Ștefănești sunt deja numeroase proiecte importante începute și nu imaginate. Peste 40% din rețeaua de iluminat public a orașului a fost modernizată. Datorită iluminării cu LED-uri, economiile la iluminat public sunt la aproximativ 30.000 de lei lunar.

În zona blocurilor de la Ștefănești a fost amenajată o fântână, iar pe strada Sticlelor, una cu trafic mare de mașini, a fost extins iluminatul public pe o lungime de peste doi kilometri.

De ce se mișcă lucrurile și proiectele atât de bine la Ștefănești? Și pentru că primarul comunică foarte bine atât cu aparatul administrativ, cât și cu echipa de consilieri locali. Transparență și implicare în echipă, fără jocuri de culise.

Mai multe proiecte esențiale pentru oraș au fost deja depuse pe programul ”Anghel Sailgny”. ”Iar dacă nu va fi obținută finanțarea, vor fi căutate alte surse de finanțare”, precizează primarul Nicolae Velcea. Pentru că primarul nu stă să se lamenteze. Caută soluții. În fiecare zi.

velcea 02

Schimbări în bine sunt și vor fi și pentru contribuabilii care vin la Primăria Ștefănești. Vor fi amenajate o sală de așteptare și o parcare pentru aceștia. 

”O scenă nefolosită de lângă Centrul Cultural Ștefănești va fi transformată într-un spațiu unde vor funcționa toate activitățile de relații cu publicul ale Primăriei (Registratură, Taxe și Impozite, Registrul Agricol, Starea Civilă) și cu parcare. Nu e corect ca atunci când un om vine la Primărie să nu găsească un loc de parcare”, mai spune primarul Nicolae Velcea, care ne-a arătat concret, pe teren, schimbările ce vor fi făcute.

Tot la Ștefănești vor fi amenajate și nouă locuri de joacă pentru copii.

Iar cea mai bună veste din ultimele decenii pentru locuitorii din Ștefănești este aceea că până la finalul lui 2024 toate străzile vor avea apă și canalizare. ”În acest moment, la Ștefănești sunt 92 de străzi fără canalizare și 81 de străzi fără apă curentă. Sunt străzi cu mii de gospodării. Sunt proiecte de 16,5 milioane de euro pentru introducerea apei și canalizării și pe aceste străzi. Practic, până în 2024 toate gospodăriile din Ștefănești vor avea apă și canalizare”, explică primarul de la Ștefănești.

Să nu vă mirați dacă o să îl vedeți pe Nicolae Velcea foarte rar prin presă. Îl veți vedea în schimb foarte des printre oameni, în comunitate dacă treceți prin Ștefănești. Pentru că Nicolae Valcea nu este un primar care să se închidă în birou și să dea indicații. Nicolae Velcea este un altfel de primar. Un primar care i-a lipsit atât de mult orașului ce s-a aflat prea mult timp atât de aproape și totuși atât de departe de lumea civilizată…

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.