robotica

Liceul Tehnologic Construcții de Mașini – Mioveni s-a clasat pe locul 1 în TOP ROBOȘCOLI, în funcție de numărul de elevi din clasamentul final al concursului de robotică NEXTLAB.TECH 2021, susținut de Dacia și BCR. Profesorul Elena Florea care a îndrumat echipa de robotică a Liceului Tehnologic Construcții De Mașini-Mioveni.

Ediția 2021 a concursului de robotică NEXTLAB.TECH a reunit peste 44.000 de elevi și peste 1600 de școli. Dintre cei 44.000, doar 2.800 de elevi au reușit să se califice în faza a II-a a concursului national și numai 696 în faza finală. Mai trebuie spus că opt elevi de la liceul din Mioveni au reușit să se claseze între primii 10 la nivel național la categoriile la care au concurat. Robotica școlară este unul din domeniile esențiale pentru meseriile viitorului, iar începând cu anul acesta concursul de robotică școalară NEXTLAB.TECH va beneficia de finanțare din partea Ministerului Educației Naționale din România funcționând în regim de olimpiadă.

”Felicitări tuturor elevilor din Mioveni, participanți la cel mai mare concurs național de robotică, precum și profesorilor îndrumători, care i-au ajutat să obțină rezultate remarcabile pentru orașul nostru!”, spune primarul Ion Georgescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.