eleviscoala.jpgÎn contextul pandemiei de COVID-19, copiii cu vârsta de până în 18 ani, care îndeplinesc anumite condiții și care sunt afectați emoțional pot să beneficieze de servicii de consiliere psihologică decontate de stat. Intrarea în programul „Din grijă pentru copii”, care a apărut în 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, se va face pe baza unei recomandări de evaluare psihologică venite din partea unui medic, care va analiza comportamentul copilului, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății (MS).
 
Prin urmare, se are în vedere ca cei de până-n 18 ani și care au fost afectați de perioada pandemiei atât din punct de vedere emoțional, cât și psihologic, să beneficieze de ore de consiliere psihologică sau psihoterapeutică gratuite, decontate de stat.
 
O ședință de consiliere durează 50 de minute, iar în cadrul programului copiii beneficiază de până la zece ședințe de psihoterapie, intervenție psihologică sau consiliere psihologică.
 
Potrivit OUG nr. 105/2021, durata programului este de doi ani, iar acesta are ca scop să asigure suportul psihoemoțional pentru copii, precum și sporirea siguranței acestora. 
 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.