lupescuRepus în funcție din octombrie 2021, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Argeș, colonelul Gheorghe Lupescu, comandantul Jandarmeriei Argeș, a mai repurtat o victorie în instanță miercuri 23 februarie, Curtea de Apel Pitești respingând definitiv cererea de strămutare formulată de Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) din Ministerul Afacerilor Interne.

 

DGPI a făcut cererea de strămutare în 9 februarie 2022, în calitate de intervenient în dosarul civil în care colonelul Gheorghe Lupescu a dat în judecată Jandarmeria Română, după ce a fost înlăturat din funcție pe motiv că i-a fost avizat negativ certificatul ORNISS de acces la informații clasificate ce expiră luna viitoare.

 

Tribunalul Argeș a admis anul trecut cererea de suspendare formulată de Gheorghe Lupescu și a dispus suspendarea efectelor actelor administrative contestate până la soluționarea definitivă a dosarului de fond. Jandarmeria Română a formulat recurs la Curtea de Apel Pitești, următorul termen fiind pe 9 martie a.c.

 

Reamintim că în perioada 10 septembrie  2021, colonelul Gheorghe Lupescu, a fost comandant al Jandarmeriei Argeş până la acea dată, a fost pus la dispoziția unității, ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate. Colonelul Gheorghe Lupescu nu a primit nici până acum o justificare clară și punctuală a acestei retrageri a autorizații, ceea ce lasă să planeze multe semne de întrebare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.