- Wednesday, 09 February 2022
- Written by Livia Ionescu
- Hits: 741
La inițiativa consilierilor locali USR și a viceprimarului Piteștiului, Mihai Mihăilescu, au fost alocați bani în proiectul de buget pentru acest an pentru dotarea primelor două laboratoare de robotică pentru 2 școli generale și a unui Smart Lab pentru un colegiu. Este vorba de școlile ”I.L. Caragiale” și ”Matei Basarab”, precum și de Colegiul ”Al. Odobescu”. În prezent, in România sunt operaționale doar 5 Smart-Lab-uri, patru dintre ele în colegii din București și unul în Călărași.
”Punem mare preț pe educația copiilor noștri, iar tehnologia este prezentă în aproape toate activitățile zilnice și avansează în fiecare zi. Ne dorim ca toți elevii din Pitești să aibă acces gratuit la tehnologie de ultimă generație. Ținta noastra, a celor din USR, este ca în următorii 4 ani toate școlile generale din Pitești să fie dotate cu astfel de laboratoare de robotică, iar unitățile de învățământ liceal să aibă câte un Smart-Lab”, spune viceprimarul Mihai Mihăilescu.
Laboratoarele de robotică vor fi echipate cu seturi speciale, echipamente ușor de utilizat și limbaj de programare intuitiv de tip tragere și plasare bazat pe Scratch, care captivează elevii prin activități de joacă distractive, stimulează gândirea critică si aptitudinea de a rezolva probleme complexe. Începând cu proiecte introductive simple si până la posibilități nelimitate de design-uri creative, aceste seturi ajută elevii să învețe bazele STEAM și aptitudinile necesare secolului 21.
Smart-Lab-ul va fi dotat cu licențe și softuri de design grafic, o tablă inteligentă, ochelari VR, roboți educaționali multifuncționali, scannere 3D, creioane 3D, imprimante 3D, sistem audio video. În costurile proiectului intră și mobilierul modern, designul de interior al sălii, sesiunile de instruire cu profesorii și consumabilele pentru primul an de funcționare. Astfel, copiii vor beneficia de tehnologie de ultimă generație cu care își vor pune în practică teoria învățată beneficiind și de asistență de specialitate.
Educația STEAM reprezintă un avantaj important pentru copii și astfel trebuie integrată în dezvoltarea lor de la cele mai mici vârste. Acronimul provine din limba engleză și se referă la 4 subiecte: Science, Technology, Engineering și Maths (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Scopul acestei abordări este de a crea un mediu de învățare în care copiii folosesc abilitățile din aceste domenii pentru a rezolva probleme reale.
Popular Articles
- Most read
Publicitate