bugetari.jpgLa locul de muncă se va ține cont de certificatul de vaccinare

Un paragraf destul de ambiguu din decizia emisă azi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență vorbește despre faptul că activitatea la locul de muncă se va face și ținând cont de gradul de vaccinare al angajaților. De asemenea, iar asta este scris destul de clar, accesul în instituțiile publice și în companiile de stat va fi permis cu certificat verde, cu test PCR sau antigen sau cu dovada trecerii prin boală.

Paragraful cu un grad ridicat de ambiguitate nu vorbește în niciun caz despre obligativitatea certificatului de vaccinare pentru angajați, dar din exprimare, reiese că activitatea la locul de muncă se va desfășura în funcție de gradul de vaccinare al angajaților, pe de o parte, și de numărul de angajați care au trecut prin boală, pe de altă parte. Nu se dau detalii suplimentare.

Iată articolul nr 71 din decizia CNSU

“71. Se propune ca organizarea activității la locul de muncă, să fie realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajați aflați în intervalul de 180 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.”

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.